Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2010 14:25 - За клоуна, цирка и... още нещо
Автор: stefeca Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1163 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.03.2010 14:26


  Сетих се за една история, която харесвам много, но не съм предполагал, че мога да изпадна в състоянието на някое от главните действащи лица в нея. За добро или лошо е - това не знам. Вероятно времето е единствения съдник, който рано или късно ще даде отговор на този въпрос. И така... Както се казва в началото на всяка приказка - "Имало едно време...":

В един град (да речем провинциален) пристигнал цирк. Огромния цветен купол на цирка привличал вниманието и интереса на малки и големи. Всеки искал да отиде на представление на театралната трупа. Въпросният цирк имал една малка, но съществена особеност - уникален клоун, който може да разсмее и развесели дори най-коравия темерут.

В същият град, по същото време си стои в лекарския кабинет доктор - психиатър. Голям специалист - специализирал в елитен университет, уважаван, взима си човека работата присърце... Та... Тъкмо си поглежда часовника лекаря в очакване на края на тегавия работен ден и на вратата се почуква.
- Влез! - казал доктора.
Леко прискръцвайки вратата се отворила и плахо пристъпил крачка напред човек, видимо в тежда депресия. Човекът седнал и едва изчаквайки призива на доктора да започне да говори започнал да реди покъртителни случки една след друга. Доктора се видял в чудо, защото чак такава депресия бил виждал само в учебниците. В крайна сметка лекарят почесал многозначително брадата си, потрил очи и казал на пациента:
– Не знам какво да Ви изпиша и как да постъпя. Дайте да Ви предложа, като за начало следното - в града гостува цирк. Купете си билет и отидете на представление. Ако не друго поне ще се разсеете малко от проблемите. Освен това чух, че в цирка има уникален клоун, който със сигурност ще те разведри с номерата и скечовете си. Ако това не помогне да излезеш от депресия - ела пак - ще назнача терапия. Съгласен ли си?
Човекът погледнал доктора в очите и му казал:
–Докторе, аз съм клоунът от цирка!

The end...



Тагове:   клоун,


Гласувай:
0




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: stefeca
Категория: Лични дневници
Прочетен: 7078
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031